Etelä-Karjalan laajin valikoima sähköautoja

Sähköautoilu kasvattaa voimakkaasti suosiotaan ja nyt voit ostaa sähköauton kokonaan ilman autoveroa. 100% sähköä ja 0% autoveroa. Meillä Eekoon autokaupoilla on Etelä-Karjalan laajin valikoima sähköautoja sekä lataushybridejä. KATSO VALIKOIMAMME TÄSTÄ!

Myyjiemme, huoltoneuvojiemme sekä mekaanikkojemme ammattitaito ja osaaminen on korkealla tasolla. Olemme kouluttautuneet päämiehiemme avulla johtavaksi sähköautoilun asiantuntijaorganisaatioksi Etelä-Karjalassa!

Alla muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä sähköauton käyttöön liittyen.

Kuinka lataan kotona sähköautoa tai lataushybridiä?

Alkuun pääset aivan tavallisella pistorasialla. On suotavaa, että käytät sähkömiehen tarkastamassa käyttämäsi rasian. Jos asut taloyhtiössä, niin selvitä isännöitsijältä latausmahdollisuus ennen auton hankintapäätöstä. Lataaminen tapahtuu tavallisesta pistorasiasta hyvin pienellä teholla. Yön yli n.10-12 tuntia kestävän latauksen ainana saat sähköautoon noin 100-150 kilometriä toimintamatkaa akkuun. Lataushybridin akku täyttyy tyhjästä täyteen yön aikana. Jos sinulla on voimavirtapistoke tai asennutat latausaseman, niin lataaminen kotona nopeutuu moninkertaisesti.

Miten lataan julkisilla latauspisteillä?

Julkisilla latauspisteillä lataat yleisesti ottaen kotilatausta suuremmalla teholla eli saat akun täyteen nopeasti. Asenna älypuhelimeesi latauspalveluita tuottavien yritysten applikaatioita tai tilaa latauslätkä palveluntarjoajalta. Niillä lataaminen on helppoa. Autosi luovutuksen yhteydessä voimme ladata yhdessä suosituimmat applikaatiot ja opastaa niiden käytössä.

Entä jos akku loppu kesken ajon?

Toimit lähtökohtaisesti samalla tavalla kuin jos polttomoottoriautosta loppuisi polttoaine. Eli soittamalla saat apua paikalle.

Mitä sähköautolla ajaminen maksaa?

Jos lataat kotona, niin sähköenergian kustannus on karkeasti noin 1,5-2€/100km kohden. Tarkan kustannuksen voit laskea oman sähkösopimuksesi kWh hinnalla, sekä autosi keskimääräisen kulutuksen perusteella. Julkisten latauspisteiden hinnoittelut löydät palveluntarjoajien sivuilta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää että sähkö maksaa julksilla pisteillä noin kaksinkertaisesti kotilataukseen verrattuna.

Miten eri vuodenajat vaikuttavat sähköllä ajamiseen?

Vuodenajoilla ja erityisesti ulkolämpötilalla on vaikutusta autojen toimintaan. Sähköauton toimintamatka yleisesti ottaen lyhenee talvella verrattuna kesään. Toimintamatkan lyhenemistä voi ehkäistä esilämmittämällä autoa ennen ajoon lähtöä kun se on latauksessa. Myös pikalatausteho on talvella kovilla pakkasilla alkuun hieman matalampi. Kun akku lämpenee latauksen aikana, niin lataustehot nousevat. Myös ladattavien hybridien kohdalla toimintamatka sähköllä lyhenee talvella. On myös tiettyjä olosuhteita, joissa ladattavalla hybridillä ei sähköajoa voi suorittaa. Tällaisen olosuhteen ollessa vallitseva, niin matka etenee polttomoottoria käyttäen. Hybridi on siis sanan mukaisesti hybridi ja sen ominaisuuksiin kuuluu että molemmilla tekniikoilla tehdään ajosuoritteita.

Mitä hyötyjä on sähköllä ajamisesta verrattuna polttomoottoriautoon?

Paikallispäästöt ovat nollassa kun ajetaan sähköllä. Lisäksi jos sinulla on kotilatausmahdollisuus, niin sähköllä ajaminen on moninkertaisesti edullisempaa kuin polttomoottoriautolla. Säästöjä voi syntyä jopa satoja euroja kuukaudessa. Söhköauto on myös hiljainen ja sähkömoottorin vääntö & teho on käytössä viiveettä. Myös koko auton elinkaaren ympäristöpäästöt ovat sähköautolla matalammat kuin polttomottoriautolla. Sähköauton valmistusprosessi tuottaa enemmän co2 päästöjä kuin polttomoottoriauton valmistaminen. Kuitenkin sähköauton käytössä syntyvät päästöt ovat niin matalat että 1-3 vuoden käytön jälkeen päästöt kääntyvät sähköauton hyväksi. Tähän ajanjaksoon vaikuttaa ajamasi ajokilometrit ja se minkälaisella menetelmällä lataamasi sähkö on tuotettu.     

Muita kysymyksiä ja yhteydenoton myyjään voit tehdä alla olevalla lomakkeella tai tule käymään Eekoon autokaupoilla. Kerromme mielellämme lisää!

Autotalo Ripatti

Kaakkoiskaari 20, 53500 Lappeenranta
autotalo.ripatti [at] sok.fi

Auto-Eekoo Lappeenranta

Kaakkoiskaari 22, 53500 Lappeenranta
autotalo.ripatti [at] sok.fi

Jouni Kemppi

Mazda, Suzuki, Subaru ja vaihtoautot
jouni.kemppiatsok.fi

Jukka Outinen

Nissan ja vaihtoautot
jukka.outinenatsok.fi

Jyrki Kaljunen

Suzuki, Mazda, Subaru ja vaihtoautot
jyrki.kaljunenatsok.fi

Mari Talonpoika

Citroën, Peugeot ja vaihtoautot
mari.talonpoikaatsok.fi

Mikko Papunen

Kia, Mitsubishi, Vaihtoautot
mikko.papunenatsok.fi

Rauno Kiviranta

Peugeot, Citroën ja vaihtoautot
rauno.kivirantaatsok.fi

Sami Nykänen

KIA, Mitsubishi ja vaihtoautot
sami.nykanenatsok.fi

Tarjouspyyntö

Täytä yhteystietosi sekä autosi tiedot. Kerro meille mistä autosta haluat tarjouksen ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Enintään 5 tiedostoa.
Rajoitus: 20 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif, jpg, jpeg, png.