Ässä vaihtoautot - Huoleton tapa hankkia käytetty auto

 

ÄssäTurva

ÄssäTurva on Autotalo Ripatin, Auto-Eekoon ja Fragus Warranty Finland Oy:n myöntämä turva kuntotarkastetuille, käytetyille autoille. 

Minkälaiselle autolle tuote soveltuu? 

Auton pitää olla alle 8-vuotias ja alle 180 000km ajettu henkiö- tai pakettiauto. Autolle pi­tää tehdä kuntotarkastus, jossa auto pitää todeta ehjäksi. Myös kaikki huollot pitää olla tehty ja niistä pitää löytyä kirjallinen doku­mentaatio. Huoltoväli ei saa olla ylittynyt yli 10 %:a. Rajoitus kos­kee aikaa ja kilometrejä. 

Kuinka pitkä sopimusaika on? 

Sopimus on määräaikainen ja se on voimassa 12kk/20 000km, kum­pi ensin täyttyy. 

Miten toimin jos autooni tulee vika? 

Jos on tarve hinaukselle, tilaa se vakuutusyhtiösi tai auton liikku­misturvan kautta. Auto tulee hinata ensisijaisesti Autotalo Ripatin tai Auto-Eekoon huoltoon, jos se ei ole mahdollista, lähimpään merkkihuoltoon. Il­moita korjaamalle tästä sopimuksesta, jolloin he osaavat pyytää laskutusluvan Fragus Warranty Finlandilta. 

Mitä jos myyn autoni ja minulla on tämä sopimus? 

Kun myyt auton toiselle yksityiselle, sopimus siirtyy uudelle omistajalle. 

Auton ylläpito 

Nykypäivän autot ovat teknisesti niin kehittyneitä, ettei niitä pysty itse asianmukaisesti huoltamaan tai korjaamaan. Jopa akun- tai renkaanvaihto on nykyään osassa autoja sellaisia toimenpiteitä, joita ei voi tehdä ilman korjaamotesteriä. 

Kun autosi vaatii huoltoa tai korjausta, ota yhteyttä meihin. Jos se ei ole mahdollista, käytä ainoastaan korjaamoita, jotka täyt­tävät valmistajan laatuvaatimukset. Jos on tarve hinaukselle, tilaa se vakuutusyhtiösi tai auton liikkumisturvan kautta.

Ilmoita huollolle ÄssäTurva-sopimuksesta. 
 

Yhteys huoltoon

Ongelmatapauksessa voit olla yhteydessä meidän huoltoomme: www.autoripatti.fi/varaa-huolto, tai puhelimitse:

Autotalo Ripatti Lappeenranta, 010 762 1620 avoinna arkisin 8-17
Auto-Eekoo Imatra, 010 762 1670 avoinna arkisin 8-16.30  

Asiakaspalvelu 

Fragus-asiakaspalvelusta saat apua auton huoltamiseen ja korjaamiseen sekä sopimukseen liittyvissä kysymyksissä. Parhaiten tavoitat meidät sähköpostilla: info@fragus tai tarvittaessa myös puhelimitse 09-3487 3237.

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin 7.30-16.30.

 


TUOTTEEN SISÄLTÖ

ÄssäTurvan voi ottaa autoon kun auto on sopimuksen alkaessa alle 8-vuotias ja alle 180tkm ajettu, jolloin kaikki kohdat 1-10 sisältyvät sopimukseen. 

1. SEURAAVAT MOOTTORIN JA MOOTTORIELEKTRONIIKAN OSAT:

Moottorin sisäiset voidellut liikkuvat osat: männät, männänrenkaat, kiertokanget, kampiakseli, nokka-akselit, imu- ja pakoventtiilit, sekä niiden nostimet ja keinuvivut, akselien laakeroinnit, öljypumppu, jakoketju ja sen rattaat/kiristimet. Sylinterikansi ja moottorilohko vain mikäli vaatii uusinnan em. osien rikkoutumisesta johtuen. Polttoaineruiskutuksen- ja sytytysjärjestelmän ohjainlaitteet, sytytyspuolat, pyörintänopeustunnistimet, ilmanpaine- ja lämpötilatunnistimet, käynnistinmoottori ja latausgeneraattori. (Ei tiivisteet)

2. SEURAAVAT OHJAUSJÄRJESTELMÄN OSAT: 

Tehostinpumppu, rattiakseli, ratti ja ohjausvaihde(ei putket, tiivisteet, letkut tai asentotunnistimet)

3. SEURAAVAT JARRUJÄRJESTELMÄN OSAT: 

Jarrupääsylinteri, jarrutehostin, jarrutusvoiman tehostin, jarrunestesäiliö, Abs-hydrauliaggregaatti, Abs-anturi ja Abs-järjestelmän elektroninen ohjainlaite (ei abs-kehät, jarrusatulat, jarrusylinterit, jarruputket, levyt, palat, kengät tai käsijarru)

4. SEURAAVAT VOIMANSIIRRON OSAT: 

Vaihdelaatikon sisäiset voidellut liikkuvat osat ja vaihdelaatikon elektroniikka. Etu- ja takavetopyörästön sisäiset voidellut liikkuvat osat. Vetoakselit ja niiden nivelet (ei suojakumit). Kardaani ja sen tukilaakerit (ei tasapainotus). Nelivedon alennusvaihteisto, jakovaihteisto, lukot ja kytkimet. Kytkinsylinterit, kytkinlaakeri, kytkin-levy, painelevy ja vauhtipyörä. (Ei kuluma, tiivisteet, putket)

5. SEURAAVAT AHTIMIEN OSAT: 

Turboahdin, kompressoriahdin, ahtopaineensäädin ja välijäähdytin (ei putket)

6. SEURAAVAT POLTTOAINEJÄRJESTELMÄN OSAT:

Polttoaineen siirtopumppu, ruiskutuspumppu, imusarja, kaasuläppäkotelo, ruiskutussuuttimet, ilmamassamittari, lambda-, paine-, ja lämpöanturit, polttoainetankin anturit (ei lisäainejärjestelmät, putkistot, suodattimet, tiivisteet)

7. SEURAAVAT PAKOKAASUJÄRJESTELMÄN OSAT:

Pakosarja, EGR-venttiili, EGR-lauhdutin, Nox-, paine-, lämpöanturit ja pakoputkisto, (poislukien katalysaattori ja hiukkassuodatin)

8. SEURAAVAT MOOTTORIN JÄÄHDYTYSJÄRJESTEMÄN OSAT: 

Termostaatti, termostaattikotelo, vesipumppu (ei vuoto), jäähdytinkenno, jäähdytinkennon puhallinmoottori ja lämpötunnistin (ei putket, tiivisteet tai letkut)

9. SEURAAVAT TURVALAITTEIDEN OSAT:

Turvatyynyt, törmäys/kiihtyvyystunnistimet, sekä niiden kaapelit ja liittimet. Turvavöiden lukot ja esikiristimet. Rattilukko, virtalukko ja avaimenlukulaite. (Ei city safety tai vastaavat ennakoivat turvajärjestelmät

10. SEURAAVAT MUKAVUUSLAITTEIDEN OSAT:

Lasinnostimen vivusto, -katkaisijat, -moottorit. Keskuslukituksen-avain, -vastaanotin, -moottorit, -lukot ja -vivusto. Kattoluukun moottori (ei kiskot, tiivisteet, katkaisijat, lamellit, verhot). Ulkopeilien moottorit. Vakionopeudensäätimen viiksi, -katkaisijat, -tutka ja -poljintunnistimet. Vilkkujen-, ajovalojen-, sekä lasinpyyhkijöidenkatkaisijat. Tuuli- ja takalasinpyyhkijän moottori (ei vivustot, pesulaitteet). Mukavuuslaitteiden ohjainlaite. Mittaristot (ei ledit/polttimot/diodit/näytöt). Ilmastoinnin kompressori, -kuivain, -elektroninen ohjainlaite, -tuuletinmoottori, -höyrystin, -säätöpaneeli, matkustamon lämmityslaitteen kenno, (ei putket, letkut, tiivisteet, liitokset, desinfioinnit, täytöt)